skip to Main Content
Veilig Uw Woning Verhuren

Veilig uw woning verhuren

4 grootste voordelen van uw koophuis verhuren via een verhuurmakelaar

Heeft u een koopwoning en wilt u die verhuren, maar bent u bang bent dat de huurders een puinhoop van uw huis maken of geen huur betalen? Kies dan voor verhuren van uw huis via een verhuurmakelaar. Hieronder hebben wij de 6 voordelen van uw koophuis verhuren voor u op een rijtje gezet.

1. Koophuis verhuren via makelaar: snel geregeld

Hoe fijn is dat! Als u uw huis laat verhuren door een verhuurmakelaar komen potentiële huurders ‘vanzelf’ u toe. Zelf naar huurders zoeken hoeft dus niet. Een verhuurmakelaar heeft een groot netwerk en plaatst uw woning op de eigen website en op bekende andere verhuurwebsites. Daarnaast heeft een verhuurmakelaar vaak intensief contact met relocate agents, grote bedrijven in de buurt met internationaal personeel en met expatnetwerken. Uw wordt zo in snel tempo verhuurd.

2. Hogere huuropbrengsten

Een verhuurmakelaar heeft uitstekende kennis van de huurmarkt. Hij weet dus ook wat de beste verhuurprijs voor uw huis is. Wie te hoog inzet, loopt het risico dat de woning lang leegstaat. Wie te laag inzet, loopt wellicht maandelijkse inkomsten mis. Omdat de verhuurmakelaar de juiste klanten weet te vinden en gerichte marketingacties doet, profiteert u van de meest optimale huuropbrengsten.

3. Zorgeloze verhuur

Een verhuurder moet zich aan veel regels voldoen. En misschien heeft u ook persoonlijke wensen die u in het huurcontract wilt zetten. De verhuurmakelaar weet wat er allemaal wel en niet kan. De meeste mensen hebben geen tijd of energie om alle regels uit te zoeken. Een verhuurmakelaar weet precies wat u contractueel kunt vastleggen en hoe de wetgeving in elkaar zit.

4. Selectie van huurders door de verhuurmakelaar

Uw koophuis is een kostbaar bezit. Als u die verhuurt, wilt u natuurlijk dat er goede huurders intrekken. Door de gedegen ervaring van de verhuurmakelaar herkent hij een ‘foute huurder’ vaak direct. En als dat in het eerste gesprek nog niet opvalt, dan komt het later in de selectie wel naar boven.

Heeft u goede of minder goede ervaringen met uw woning verhuren? Wij horen graag hoe dat gegaan is. Stuur ons uw bericht via het contactformulier hier op de website.

Back To Top