skip to Main Content
Methoden Voor De Reparatie Van Marmer En Natuursteen

Methoden voor de reparatie van marmer en natuursteen

Zo wordt marmer en natuursteen gerepareerd

Is het marmer of het natuursteen in uw huis beschadigd? Zit er bijvoorbeeld een kras in uw vloertegels, of is er zelfs een stuk afgebroken? Dat is geen reden tot paniek! Marmer en natuursteen kan namelijk in heel veel situaties gewoon nog gerepareerd worden door een specialist. Die kan verschillende technieken gebruiken om het gesteente te repareren. Wij vertellen in dit blog meer over de verschillende methoden.

Schuren

Bij het schuren van natuursteen wordt een laagje van de vloer geschuurd. Dit zorgt ervoor dat krassen en hoogteverschillen in natuursteen verdwijnen. Daarbij maakt het de voegen ook schoon en glad. De ruwe kantjes van het natuursteen worden meteen glad en strak. Natuursteen slijpen gebeurd met de hulp van een gediamanteerde schijf die met water gekoeld en gespoeld wordt.

Polijsten

Net als schuren gebeurt polijsten ook met diamantschijven. Echter maakt de speciale schuurmachine die voor polijsten gebruikt wordt gebruik van drie schijven. De eerste diamantschijf is grof, de tweede is fijner en de derde schijf is nog fijner. De steen wordt geschuurd met de diamantschijven waardoor krassen verdwijnen en het natuursteen bovendien de oorspronkelijke glans weer terugkrijgt.

Afslijpen

Bij het afslijpen van marmer worden beschadigingen verwijderd door een dunne toplaag van de natuursteen weg te slijpen. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld krassen en vlekken verwijderd worden. Door de toplaag af te slijpen komt een geheel nieuwe onbeschadigde toplaag boven.

Kristalliseren

Kristalliseren van marmer en natuursteen is een manier om de vloer weer te laten stralen. Kristalliseren is een unieke Spaanse methode waarbij kristallen helemaal de steen in trekken. Dit maakt het natuursteen of marmer niet alleen helemaal vlekkeloos en glanzend, maar het zorgt er ook voor dat de steen beschermd is tegen vocht en vuil, door de verharding van de kristallen.

De voorbeelden die we genoemd hebben zijn slechts een paar voorbeelden van hoe natuursteen en marmer reparatie door een specialist gedaan wordt. Wij brengen u graag in contact met een specialist die marmer of natuursteen in uw pand kan repareren. Vul hiervoor het contactformulier in.

Back To Top