skip to Main Content
Investeren In Zonnepanelen?

Investeren in zonnepanelen?

Wanneer heb ik mijn investering terugverdiend?

Overweegt u een investering te doen in duurzame zonnepanelen? Dat juichen wij natuurlijk toe. Zonnepanelen zijn een goede langetermijninvestering: ze zijn duurzaam en dragen bij aan een positief bedrijfsimago. En dan rest natuurlijk voor u de vraag: zonnepanelen, hoe snel verdien je die eigenlijk terug? Lees snel verder en u weet het!

Onderzoek eerst uw mogelijkheden

U kunt als bedrijf, maar ook als particulier, zonnepanelen aanschaffen. Zonnepanelen leasen is vandaag de dag ook mogelijk.

Controleer of uw dak geschikt is

Om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, moet u eerst goed kijken of uw dak dat aankan. Zo kunt u op daken van aluminium, riet, zink of leisteen geen zonnepanelen laten plaatsen. Ook de ligging en de vorm van het dak spelen mee. Heeft u bijvoorbeeld een plat dak? Vergeet dan niet dat de panelen schuin geplaatst moeten worden.

Controleer vooraf uw energieverbruik

Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Controleer dan hoeveel energie u nodig heeft en hoeveel panelen u daarvoor nodig heeft. Soms is het handig om relatief weinig panelen te nemen, zodat uw terugverdientijd relatief kort is. Hoeveel u aan uw zonnepanelen gaat verdienen is ook afhankelijke van de ligging. Als uw panelen op het zuiden liggen, is uw rendement al gauw 6%. Met een ligging op het noorden, is het rendement met 3,7% een stuk lager.

Reken uit hoeveel het u oplevert

Zonnepanelen leggen, begint met een investering. Maar wel één die zich altijd terugbetaalt! Over het algemeen is de terugverdientijd voor zonnepanelen tussen de 7 en 9 jaar. Met zonnepanelen bespaart u namelijk flink op uw energierekening. En op de langere termijn levert dat altijd geld op.

Meer weten over investeren in zonnepanelen?

Wilt u graag meer weten over hoe u het beste kunt investeren in zonnepanelen? Bij HorizonNL helpen ze u graag verder.

Vond u dit een nuttig artikel? Wij zien uw reactie graag tegemoet op ons contactformulier op de website.

Back To Top