skip to Main Content
Zelf Uw Deur Openen Zonder Sleutel? Doe Het Niet!

Zelf uw deur openen zonder sleutel? Doe het niet!

Ik ben buitengesloten, wat nu?

Iedereen hoopt dat het hem bespaard blijft, maar soms kan het voorkomen dat u per ongeluk toch uw sleutel verloren of vergeten bent. Misschien ligt er nog een reservesleutel bij uw buren of kennissen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het inzetten van een slotenmaker de beste optie. Probeer echter nooit zelf uw deur te openen! In dit blog leggen wij u uit waarom.

Zelf uw deur openen, een afrader

Misschien bent u geneigd om zelf te proberen uw deur te openen door een pincet of haarspeld in te zetten. Dit raden wij echter sterk af. Dit soort hulpmiddelen kunnen het cilinder van uw slot ernstig beschadigen, met alle mogelijke gevolgen. In het ergste geval dient uw gehele slot vervangen te worden door een slotenmaker. Wat u wel kunt proberen, is uw deur te openen door te flipperen. Het enige wat u hiervoor nodig hebt, is een stukje plastic dat een beetje flexibel is. Flipperen werkt echter alleen indien u de deur niet op slot gedraaid heeft. Beweeg het stukje plastic heen en weer en probeer hiermee het slot in te drukken. Nogmaals, ga hierbij voorzichtig te werk. U wilt het niet riskeren dat uw sloten beschadigd raken.

Sleutel verloren? Vervang uw sloten!

Indien u uw sleutels bent verloren, kan het zeker een goed idee zijn om uw sloten te vervangen. Het is geen fijn idee te weten dat anderen de sleutels van uw woning of pand in bezit hebben. Zij kunnen zonder braaksporen achter te laten zomaar bij u binnenkomen. Door uw sloten te vervangen, loopt u geen enkel risico. Een slotenmaker kan niet alleen de deur schadevrij voor u openen, maar u ook adviseren wanneer u van plan bent uw sloten te vervangen.

Zet een slotenmaker in!

Kortom, het zelf proberen openen van uw woning of pand raden wij u ten zeerste af door de beschadigingen die er kunnen optreden. Zet in plaats daarvan een professionele slotenmaker in om uw deur vakkundig te openen. Zo weet u zeker dat uw slot veilig en zonder beschadigingen wordt geopend. Ook heeft u dan de mogelijkheid om direct uw sloten te vervangen door gekwalificeerde sloten. Wacht dus niet langer en schakel direct een slotenmaker in wanneer u bent buitengesloten!

Back To Top