skip to Main Content
Carport Vergunning, Waar Moet Je Rekening Mee Houden

Carport vergunning, waar moet je rekening mee houden

Vergunningsvrij carport aan huis bouwen

Wilt u een carport bouwen aan uw huis? Zodat uw auto veilig staat voor de weersinvloeden? Dit kan in de meeste gevallen vergunningsvrij. In dit blog zetten wij netjes op een rijtje waar u rekening mee moet houden.

Auto veilig onder carport

Een carport aan huis heeft vele voordelen. Zo staat uw auto veilig voor hagelbuien. Hoeft u in de winter niet te krabben en kunt u droog in- en uitstappen wanneer het regent. Maar een carport is ook een waardevermeerdering voor uw huis. En als de locatie gunstig is, kunt u er zelfs nog zonnepanelen op laten leggen. Maar goed, eerst maar eens zien of u een vergunning nodig heeft.

Carport aan huis vaak vergunningsvrij

In veel gevallen kunt u een carport vergunningsvrij bouwen. Hiervoor is sinds 2010 in veel gevallen geen stedenbouwkundige vergunning meer nodig. De meeste carports vallen hierdoor onder de vergunningvrije regeling. Hiervoor moet u wel aan een aantal eisen voldoen. Hier kan per gemeente verschil in zitten, vraag het dus altijd even na bij uw eigen gemeente. Dan kunt u meteen aan uw meldingsplicht voldoen, want dat bent u altijd verplicht. Ook als de bouw vergunningsvrij is.

Eventuele bezwaren van de gemeente kunnen zijn:

  • De afstand tot de erfgrens
  • De oppervlakte van de carport
  • De hoogte
  • De bouwstijl wijkt te erg af
  • U heeft al te veel grondoppervlak bebouwd
  • U wilt ook wanden plaatsen waardoor de carport als bouwwerk wordt aangemerkt. Hiervoor gelden andere regels

Doe altijd navraag

Neem dus altijd vooraf contact op met de gemeente voordat u een carport aan huis bouwt of laat bouwen. Niet alleen omdat u een meldingsplicht hebt. Maar ook omdat u zo voorkomt dat u uw carport weer af moet breken als u toch niet aan de regels mocht voldoen. Voldoet u niet aan de voorwaarden voor vergunningvrij bouwen? Dan kunt u altijd nog een bouwvergunning aanvragen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Stuur ons gerust een bericht.

 

Back To Top