skip to Main Content
Wanneer Is Het Nodig Om Een Raam Of Deur Te Repareren?

Wanneer is het nodig om een raam of deur te repareren?

Problemen met ramen en deuren

Wanneer mensen een nieuwe woning kopen, zijn kapotte deuren en ramen de meest gemelde gebreken. Er zijn bijvoorbeeld problemen met het hang-en-sluitwerk, waardoor de deuren en ramen niet goed open of dicht kunnen. Andere problemen die ze tegenkomen zijn bijvoorbeeld tochtoverlast of vochtdoorslag. Deze nieuwe bewoners vragen zich vaak af: wanneer is het nodig om een raam of deur te repareren? In dit blog geven we hier antwoord op. Bent u dit probleem onlangs ook tegengekomen? Lees dan snel verder.

Gevolgen kapotte ramen en deuren

Misschien vraagt u zich af of het echt nodig is uw raam of deur te repareren. Over het algemeen is het verstandig er op tijd bij te zijn om vervelende gevolgen te voorkomen. Een raam of deur moet minstens 90 graden geopend kunnen worden. Hierbij moet deze niet gehinderd worden door obstakels. Wanneer er een probleem is met het hang-en-sluitwerk, gaan ramen en deuren niet goed meer open of dicht. Dit is heel onhandig. Uw woning is niet meer goed geïsoleerd. Bovendien kunnen inbrekers uw woning makkelijker binnenkomen. Het is dan ook belangrijk in deze gevallen uw raam of deur te repareren.

Oorzaken kapot hang-en-sluitwerk

Wanneer hang-en-sluitwerk kapot is, is het nodig om het raam of de deur te repareren. Kapot hang-en-sluitwerk kan diverse oorzaken hebben. Ramen en deuren zijn:

  • Niet goed afgehangen
  • Te zwaar voor de scharnieren
  • Veel gebruikt of verouderd

Schakel een expert in

Wilt u een deur of een raam dat niet goed sluit repareren? Schakel dan altijd een expert in. Deze heeft veel ervaring, gebruikt de juiste materialen en zorgt ervoor dat de reparatie goed gebeurd. Bovendien heeft u er zelf geen omkijken naar. Heeft u wel eens uw raam of deur laten repareren? Deel uw ervaringen via ons contactformulier.

Back To Top