skip to Main Content

Laat uw woning keuren

Bent u op zoek naar bouwkundig advies voor het kopen van een huis? U kunt natuurlijk altijd terecht bij verscheidene bouwkundige adviesbureaus met u vragen, maar het is misschien nog verstandiger om een bouwkundige keuring te laten doen van uw toekomstige woning. Dit houdt in dat er een professionele medewerker van het adviesbureau naar u toe wordt gestuurd. Deze persoon, vaak al jarenlang werkzaam in het keuren van woonhuizen, zal uw woning aan een kritische inspectie onderwerpen. Er wordt gecontroleerd op deuren en ramen, maar ook de schuur en de riolering ontsnapt niet aan zijn of haar aandacht. Dit zorgt voor een goed totaalplaatje dat wordt weergegeven op het rapport dat vervolgens wordt opgesteld.

Een betrouwbare bron

Gezien de ervaring van de keurder en de onafhankelijkheid van het adviesbureau, kunt u vertrouwen op de eerlijkheid van dit rapport. Zo komt u niet later voor onverwachtse verassingen te staan. U heeft meteen een goed inzicht in de staat van uw huis en u weet wat er aan moet gebeuren en wat de kosten van deze ingrepen zullen zijn. Dit geeft een heleboel zekerheid, waardoor u gegarandeerd rustiger kunt slapen. Maar adviesbureaus zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Woningschouw is een goed voorbeeld van een betrouwbaar bureau, kijk op bouwkundigrapport.com voor meer informatie over Woningschouw.

Helpt bij uw hypotheek

Het is niet voor niets dat NHG hypotheken tot voor kort verplicht stelde dat woningen van voor 1940 van een bouwkundige keuring voorzien moesten zijn. De regeling is inmiddels afgeschaft, maar veel adviesbureaus adviseren om dit nog altijd na te volgen. Buiten duidelijkheid over uw woning en het voorkomen van misverstanden, helpt een rapport afkomstig van zo’n keuring u namelijk bij het opstellen van uw hypotheek. U doet er dus verstandig aan om een bouwkundige keuring te laten doen, maar bouwkundige adviesbureaus kunnen u natuurlijk altijd helpen met vragen. Lees meer over bouwkundig advies.

Back To Top