skip to Main Content
Ventilatie Verbeteren In Corona Tijd

Ventilatie verbeteren in corona tijd

Meet- en regeltechniek voor beheer op afstand

Bent u directeur van een bedrijf of school in Eindhoven en wilt u de ventilatie in uw pand optimaliseren in verband met het COVID-19 virus, ofwel corona? Dan is het verstandig om uw klimaatsysteem en cv-systeem nu voor de winter alvast aan te passen, zodat u straks niet in een vrieskist of sauna hoeft te werken. Door beheer op afstand te installeren met de juiste meet- en regeltechniek Eindhoven kunt u het juiste klimaat inregelen voor alle maatregelen die we moeten nemen rond COVID-19. U leest er hieronder meer over.

Manier van ventileren verandert voortdurend

Moet u ventilatiesystemen steeds aanpassen aan wettelijke normen door corona? Er is een verschuiving zichtbaar naar continu ventileren. In plaats van het recirculeren van lucht, wil men dat er continu verse lucht van buiten in het gebouw wordt gebracht. Hierdoor worden de vochtdeeltjes van het COVID-19-virus afgevoerd en komt er verse lucht van buiten het gebouw in.

Ventilatie op afstand regelen

Wist dat u met de juiste meet- en regeltechnieken uw ventilatiesysteem op afstand kunt regelen? Met software zijn wijzigingen in de ventilatiebehoefte makkelijk uit te voeren. Het is dan wel verstandig om een technisch installatiebedrijf naar uw ventilatiesysteem te laten kijken of  uw luchtventilatie goed staat in verband met de huidige coronamaatregelen en of ‘beheer op afstand’ in uw systeem is in te passen.

Snel inspelen op veranderingen

U kunt het technisch beheer van uw klimaatsysteem dan altijd op afstand aanpassen.  Wanneer de klimaatinstallatie continu buitenlucht naar binnen brengt en binnenlucht voortdurend naar buiten afvoert, wordt het in het gebouw niet lekker warm. U kunt het systeem dan ook weer eenvoudig aanpassen als er door corona andere ventilatie-eisen worden gesteld aan uw pand. Bovendien zijn bijvoorbeeld storingen in uw systeem met beheer op afstand uitstekend te monitoren. Informeer bij een installatiebedrijf bij u in de buurt of ‘beheer op afstand’ voor u ook aantrekkelijk is. 

Heeft u een interessant onderwerp of idee voor onze website? Deel het met ons via het contactformulier, dan delen wij het op onze beurt weer op onze site.

Back To Top