skip to Main Content

Het voordeel van systeemwanden

In de bouw en verbouw wordt steeds vaker gebruik gemaakt van systeemwanden. Zelfs voor woningbouw worden systeemwanden steeds vaker gebruikt. De reden daarvoor is dat bestemmingen van een ruimte of dat nou een kantoor of bijvoorbeeld een zolder is, gedurende het bestaan van het gebouw regelmatig wijzigen. Systeemwanden bieden dan veel flexibiliteit want je kunt ze eenvoudig weghalen, verplaatsen of aanvullen. Een ruimte krijgt dan snel, goedkoop en flexibel een ander aangezicht en is functioneel anders te gebruiken.

Het gebruik in woningen

Nieuwbouwwoningen worden vaak casco opgeleverd. Dat geldt zeker voor de zolder, in het begin van de bewoning meestal gebruikt als opslagruimte. Maar naarmate een gezin er langer woont, verandert dat. Vaak is er na een poosje sprake van gezinsuitbreiding. Dan is er plots een kamer tekort. Bijvoorbeeld voor een loge of voor een werkruimte. Steeds meer mensen werken immers thuis. In dat geval kan de zolder snel opnieuw worden ingedeeld met systeemwanden. Van een ingrijpende verbouwing is geen sprake, meestal kan er binnen 1 dag een volledig nieuwe ruimte worden gecreëerd. En dat merk je ook in de prijs. Klik hier als je wilt weten wat de prijzen zijn van systeemwanden.

Renovatie van kantoren

Op dit moment is er veel sprake van leegstand van kantoren. Ruim 15% wordt niet gebruikt. Om verhuurd te worden moet je dus precies kunnen voldoen aan de wensen van potentiële huurders. Oudere kantoren voldoen qua indeling niet meer aan de wensen van de moderne tijd. Dat geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van algemene ruimtes, licht en privacy. Kantoorruimte wordt efficiënter gebruikt door bijvoorbeeld een combinatie van shared work space en de privacy werkplekken. Steeds minder heeft ieder zijn eigen kantoor. Gebruikers hebben daarom hun wensen heel duidelijk in beeld. Als je daaraan kunt voldoen door de ruimtes opnieuw in te delen, heb je een streepje voor op de andere verhuurders van kantoorpanden. Omdat de investeringen wel moeten worden terugverdiend, mogen de kosten van wanden en dergelijke niet te hoor zijn. Klik hier als je wilt weten wat de prijzen zijn van systeemwanden.

Back To Top