skip to Main Content
Nieuwe Woningen In Zaandam

Nieuwe woningen in Zaandam

Zorgwoning in Zaandam

Een nieuwe woning bouwen kan niet zomaar. Daarvoor moet u een veel verschillende dingen regelen. Bovendien kost een nieuwe woning veel tijd en geld. En dit heeft niet iedereen. Heeft u woonruimte nodig omdat u extra zorg nodig heeft? Dan kan een zorgwoning een oplossing zijn. Wij vertellen u er meer over in dit blog.

Woningnood in Zaandam

De huizenmarkt staat al tijden onder spanning. Er zijn veel te weinig woningen beschikbaar en er zijn heel veel mensen die op zoek zijn naar een huis. Nieuwe woningen bijbouwen is de oplossing, maar dit duurt natuurlijk erg lang. Dit is voor iedere woningzoekende een vervelend probleem. Maar de situatie wordt pas echt problematisch wanneer u hulpbehoevend bent. Want ook in verzorgingstehuizen nemen de wachtlijsten toe. Maar zorg kan niet wachten. Er is woningnood in Zaandam en er zijn nieuwe woningen nodig.

Voordelen van een zorgwoning

Is een plekje in een verzorgingstehuis niet mogelijk? Dan kunt u een zorgwoning overwegen. Deze woning kunt u in Zaandam laten bouwen. Dit kan zowel in het buitengebied als binnen de bebouwde kom. Hierbij moet u wel rekening houden met een aantal regels en de woning mag alleen gebouwd worden voor het verlenen van mantelzorg. Met een zorgwoning ervaart u onder andere de volgende voordelen:

  • U kunt het huis op uw eigen terrein laten bouwen als bijgebouw
  • De bewoners van de zorgwoning vormen een eigen huishouden en worden dus ook afzonderlijk belast
  • De mantelzorgwoning heeft geen invloed op eventuele uitkeringen

Nieuwe zorgwoning laten bouwen

Wilt u in Zaandam een nieuwe woning laten bouwen om mantelzorg te kunnen verlenen? Een zorgwoning in Zaandam vindt u hier. Dan wordt u niet alleen geholpen bij het plaatsen van de woning, maar krijgt u ook advies over alle regels. Heeft u al een nieuwe woning laten bouwen op uw eigen terrein? Deel uw verhaal hier.

Back To Top